Lodewijk Hoekstra

Lodewijk Hoekstra is Nederlands bekendste tv-tuinman, presentator, tuinontwerper, ondernemer en vooral voorvechter van een duurzame wereld. Lodewijk gelooft in een wereld waarbij de mens en de natuur in balans zouden moeten zijn. Een wereld waarin we als mensen gezond en gelukkig kunnen leven, zonder dat dit een nadelig gevolg heeft voor ecosystemen en de natuur om ons heen. Sterker nog, hij is ervan overtuigd dat we afhankelijk zijn van deze natuur en er ook onderdeel van zijn. Daarom heeft Lodewijk een missie die hij op verschillende manieren uitdraagt naar zoveel mogelijk mensen: Lodewijk wil mensen inspireren om zelf actie te ondernemen bij het verduurzamen en vergroenen van hun eigen leefomgeving.

Lodewijk verzorgt workshops en lezingen en houdt zich permanent bezig met de promotie van een groene en duurzame leefstijl. Dit doet hij zowel voor de consumenten- als voor de zakelijke markt. Samen met tuin- en landschapsontwerper Nico Wissing richtte hij NL Greenlabel op, een platform dat zich richt op vergroening van de openbare ruimte in alle facetten. Met NL Greenlabel heeft Lodewijk duurzaamheidspaspoorten ontwikkeld voor producten (NL Productlabel), de openbare ruimte (NL Gebiedslabel) en voor privétuinen (NL Tuinlabel). Deze duurzaamheidspaspoorten maken duurzaamheid meetbaar en geven inzicht in zaken als productie en herkomst, ecologische voetafdruk en bijdrage aan biodiversiteit.

“Werken in en met groen is niet moeilijk of ingewikkeld, maar het kan juist heel erg simpel en leuk zijn. Daarbij is het ook nog eens hartstikke goed en gezond voor lichaam en geest.”

Neem voor vragen contact op met het Secretariaat Symposium Alles: info@symposiumalles.nl